søndag den 8. august 2010

Løb i Helvedes Forgård

Ja undskyld den lidt dramatiske titel, men sådan føltes det faktisk. Kl 7:30 var temperaturen 24 grader, kl 9:50 var vi kommet på 29 grader og nu kl 14:10 har vi nået 34 grader. Under hele forløbet med en luftfugtighed på 75%. Værs'go der er serveret.
Så er der måske nogen der spørger (ååårrh vil I ikke nok!) hvordan jeg ved noget om temeraturer så tidligt om morgenen? Joooh for jeg sprængte endnu en personlig grænse i denne uge (nu bliver det snart usundt) ved at stå op kl 06:00 en søndag morgen og tage ud på 15 km lang løbetur!!

Ja jeg er også selv chokeret, men rent faktisk var der egentlig ikke noget i vejen med tidspunktet. Da jeg havde fået mig selv overtalt til at stå op gik det fint, spiste et stykke rugbrød med ost og godt med hindbærsyltetøj og drak min ½ liter te med mælk. Uden den kører maskineriet ikke. Jeg plejer at spise havregryn med mælk (uden sukker) men det har en tendens til at ligge og skvulpe i maven og hærge løb. Så meget har jeg da lært.

Kl 7:45 startede jeg og kunne mærke at kroppen var parat. Men det var vejret ikke rigtigt. Luften var så fugtig at jeg følte at jeg ikke kunne få vejret - og ikke pga tempo eller noget andet. Simpelthen blev lungerne ikke luftet ud, det var en meget ubehagelig følelse. Den første lille time var det overskyet (føltes som om alle skyerne lukkede sammen om hovedet på mig) og bagefter en halv time med bagende sol. Til sidst igen skyer. Det var hårdt og sejt, måtte gå nogle gange og det gør heller ikke noget. Jeg ved af erfaring at disse løb i varmen giver styrke og udholdenhed i fremtiden. Til min store forbavslelse holdt jeg gennemsnits tempo på ca 6:30 min/km og det er jeg meget tilfreds med.

Jeg løb delvis ny rute, langs Ring III er der cykel/fodgænger stier til mange mange kilometers ture - og de kan udvides ved at løbe videre til næste bro. Jeg ved godt at det lyder mærkeligt at vælge at løbe langs en motorvej - selv om finske motorveje er omgivet af skov så jeg har masser af grønt på venstre side og for det meste også grønt mellem mig og kørebanen. Men den rute kan for det første varieres i længde uden ende, jeg kan løbe ud og hjem ad forskellig rute (krydser over motorvejen) for jeg hader at løbe ud og hjem ad samme vej, men det vigtigste er faktisk at den er ret kedelig. Sådanne laaaaaange lige stykker hvor vejen strækker sig i en uendelighed forude og man kan se en lang sej bakke ude i horisonten. Det er frygteligt for mig, når jeg ser sådan et langt stykke jeg skal løbe, er jeg lige ved at give op. Jeg vil helst have ruter der snor sig jævnligt så jeg ikke ved hvad der venter forude. Det er for eksempel grunden til at jeg ikke har tilmeldt mig Badwater endnu.....ha ha ha, den var f...... god!!


Nå, men det er sundt og udviklende at at tvinge mig igennem sådanne ture, både fysisk og psykisk. Jeg lærer at lukke helt af mentalt og bare gøre det jeg skal: løbe. Uanset om det går op eller ned, så er det bare om at få benene til at flytte sig. Jeg ved nemlig at på ½ marathon ruten i september vil der være sådanne strækninger på noget af turen og det gælder om ikke at blive udmattet psykisk og presset af dem. Der er også rimelig jævnt niveau (hvilket der også vil være til mit løb) med lange seje bakker, i skoven er terrænet enormt kuperet med mange mindre stejle bakker. Der er selvfølgelig kønnere men jeg har lært at sætte pris på lastbils-udstødnings-fis ;-)

5 kommentarer:

 1. Hej Kirsten

  Dejligt at se et foto af dig og dine omgivelser :)
  Så flot du kom afsted så tidligt søndag morgen, du må være ret stolt af dig selv!
  Tænk der er så varmt i Finland, her er det under 20 grader, tror jeg - men dejlig mildt.
  Har du tænkt nærmere over 7.november ??? lokke lokke
  Knus Karina

  SvarSlet
 2. Hej
  Ja dejligt med et ansigt:-) Og var det ved at tro du var syd på med den varme. Her er "koldt".
  Super træning du har udført.
  Knus Tina

  SvarSlet
 3. Jeg er så imponeret over, at du kunne komme så tidligt op. En søndag. ;-) Du er så sej. Du behøver slet ikke være nervøs for, om du holder distancen til dit ½ maraton eller hvad du nu sætter dig for. Du skal nok komme igennem, for du har den mentale styrke, som skal til. Jeg er OVERHOVEDET ikke i tvivl. :-D
  Og så fine fotos du har smidt med ind. Der sker da rigtig meget! Det er dejligt. :-)
  Og tænk over skovmar'en, som Karina lokker med. Jeg er frisk, hvis du er. Så giver jeg frokost på matriklen (jaja, altså inden for) efter endt dåd. Det kunne være rigtig hyggeligt at mødes, løbe og SÅ spise en god frokost. :-)
  Knus Katrine

  SvarSlet
 4. PS. Jeg kom ikke ud på min 4. tur i denne uge. Der kom nogle børn, en tidlig biograftur og så et glas vin i vejen..... Kender du det? :-D

  SvarSlet
 5. Ja det var også en skræmmende oplevelse ;-)

  Jeg er stærkt fristet til at komme til en skovtur, det kræver lidt planlægning og at gemalen kan overskue menagen. Men jeg vil arbejde på sagen!

  Den 4. tur.......puh den er ikke nem. Nu prøver jeg igen i denne uge!

  SvarSlet