lørdag den 28. august 2010

Det lykkedes

Ja jeg fik 20 km indenbords, var lidt i tvivl om jeg skulle løbe så langt eller ej. Gjorde det på 2:08, det var noget af en overraskelse.
Ruten var med vilje planlagt så jeg kunne bryde af efter 15 eller 18 km, men når nu jeg var så langt så skulle f..... da opgive de sidste par km. Men jeg indrømmer at jeg er træt - på den gode måde. Undervejs lovede jeg mig selv chips og rødvin hvis jeg gjorde det, desværre har jeg ikke engang lyst til det. Det er blevet til hjemmelavet pizza og rødvin. Skål!!
Drak Gatorade under vejs og spiste en gel efter 10 km. Det smager altså ikke godt og jeg synes heller ikke at det hjalp ret meget. Jeg ved ikke hvad jeg skal spise under løb, jeg spiste en banan ca ½ time før jeg løb og den havde jeg meget "glæde" af undervejs (bøvs!). Jeg kan slet ikke forestille mig at spise noget der skal tygges......

Jeg startede med mit motorvejs løb - for lige at huske hvad der venter - men løb så væk derfra ind gennem noget der hedder Gammelgård (på svensk, på finsk sådan cirka Vantahnkonton) hvor jeg aldrig har været før. Det viste sig at være et meget idyllisk landligt område med gamle bondegårde og huse i svensk stil med den røde farve og hvide vinduesrammer - plus pelargonier i spandevis. Derfra fortsatte ruten gennem noget andet beboelse og videre af en meget smuk vej der en af de gamle kongeveje - jeg tror nok at det var Gustav Vasa der har huseret i Finland og efterladt sine spor med nogen naturskønne landeveje. I hvertfald nød jeg dem!

Det var fint at løbe i ukendt terræn for man kan jo godt blive lidt træt af de samme ruter. Når jeg skal løbe så langt kan det være svært at finde ruter i skoven hvis jeg ikke vil løbe ud-og-hjem ruter - og det vil jeg helst ikke. Ellers må jeg på landeveje og der er ikke altid gangstier.
Det kan godt blive lidt farligt med trafikken, i dag fik jeg også en lille lærestreg. Jeg løb med musik og på en strækning langs motorvejen løb jeg på noget markvej og pludselig dyttede en bil bag mig så jeg røg ti meter op i luften. Men jeg havde jo ikke hørt den pga musikken. Det er sjældent at der kører biler sådan et sted, men ansvaret er mit. Så hvis jeg skal løbe på landevej skal det være uden musik.

4 kommentarer:

 1. Hej Kirsten
  Hvor er det bare super flot løbet. Dejligt det går så fint.
  Læser på Katrines blog at du måske kommer den 7. november. Det håber jeg, det bliver altså en oplevelse på flere måder :)
  Jeg kendte ikke den side Fun Beat, som du nævnte i kommentaren, men nu har jeg været inde og kigge og det ser ud til at være en rigtig god hjemmeside, som jeg skal dyrke noget mere. Men nu må jeg se at komme afsted, jeg skal ud og cykle langt sammen med en kollega.
  God søndag
  knus karina

  SvarSlet
 2. Du gjorde det! Fantastisk! Er det ikke en fantastisk fornemmelse at vide, at du har løbet så langt? Længere end du nogen sinde har løbet før? Du har endnu en gang rykket din grænse, og det er jo altid berusende. Fejrer dig med et glas rødvin til restemad! Skål!!! :-D
  Nu ved du, at du alene kan løbe så langt, og det efterlader jo ingen tvivl om, at du kan løbe dit halvmaraton. Så er der jo heppende tilskuere, som også bærer igennem. Good for you! Big time.
  Knus og god søndag aften
  Katrine

  SvarSlet
 3. Tillykke! Sikke en dejlig tur. Og så behøver du jo ikke at frygte dit halvmarathon mere.
  Jeg spiser ingenting under løb. Og jeg dur heller ikke til at spise lige inden. Min mave vil helst have ro, når jeg løber. Og jeg er ganske enig med den :-) Men prøv nogle andre slags energidrik af på andre træningsture. Gatorade bryder jeg mig heller ikke om. Alene farven.
  Knus Helle

  SvarSlet
 4. Tak for jeres søde kommentarer.
  Jeg tror jeg prøver med nogen rosiner og banan en times tid inden løbet og så ser vi hvordan det går. Jeg skal ikke have flere lange løb inden, så det må blive lidt på bedste beskub.
  Nej Gatorade er ikke nogen livret, men den er ok - og det er det der normalt serveres her i Finland og så er det bedst at vænne sig til den for jeg gider ikke løbe med væskebælte.
  Knus Kirsten

  SvarSlet