onsdag den 18. august 2010

Gratis underholdning

Måske af lidt tvivlsom art, men ganske morsom. Jeg skulle bare ud på lille luftetur og fik yngste datter med på cykel. 6,5 km kunne hun lige klare, men hun måtte bekræftes mange gange om at hun var meget dygtig og sporty.

Hun taler enormt meget, mere end jeg gør - og det siger noget. Normalt bliver hun bremset af sine større søskende og bedt om at klappe i. Men nu var der frit spil og moar var hendes publikum uden at nogen kunne forstyrre.

Det lød nogenlunde sådan her:" Og ved du mor......Og ved du hvad mor.......Og ved du hvordan man siger hold kæft på Koreansk for det ved jeg ......Og så....Og så......Og tror du der er mange snakes der inde i forresten......Hvordan er det nu man siger snake på dansk?"

Vi er jo tresprogede for der tales dansk og hebraisk i en pærevælling i hjemmet, og børnene går på international skole så engelsk er også flydende og sniger sig ind i mellem de andre ord. Der er næsten ikke en sætning der er opbygget på kun et sprog. Og så lærer de fransk (og sønnen også spansk) som fremmedsprog i skolen. Så nogen gange kan det godt give lidt sprog-salat. Men de ved godt lige præcis hvem de taler hvad til - og da jeg er med på alle sprogene får jeg nogen interessante sætninger ind i mellem.

Så det var ikke kedeligt at løbe i dag, bedre end min MP3. For hun fik mig jo til at smile hele tiden og nyde at høre hende - og glemme at jeg egentlig løb.

1 kommentar:

  1. Hej Kirsten
    Lyder bare super hyggeligt med sådan en tur. Dejligt at børnene får flere sprog ind, og det sådan helt naturligt.
    God dag til dig.
    Knus

    SvarSlet