tirsdag den 12. oktober 2010

Nye tider

Var ude at løbe i går aftes, der intet som afprøvningen af et par nye løbesko der kan overvinde mørke, kulde og blæst......

Det er meget mærkeligt at løbe i noget helt andet. Det føltes godt nok, men altså anderledes. Selvfølgelig skal der justeres lidt på snørbånd og den slags, og vi skal lige lære hinanden at kende lidt bedre først. De er behageligt bløde og jeg kan ikke mærke hver eneste sten på vejen.

Jeg troede ikke at der ville komme noget lyd fra ryg-balde-lår-knæ, men efter 3 km begyndte det at genere. Så her til morgen var jeg hos lægen og skal til fys på torsdag. Jeg tror at lægen synes at jeg er fuldstændig vanvittig når jeg insisterer på at løbe selv om det kan give lidt bagslag. Ak ja, som May-Britt har haft stående på sin blog: Den der er nødt til at spørge forstår intet..... Jeg har også det også lidt mærkeligt med at komme og bede om behandling for noget som jeg selv er skyld i - jeg kunne jo i princippet lade være med at løbe hvis det giver symptomer i ryggen. Jeg har nu den indstilling at en svag ryg (eller hvad det nu måtte være) har brug for sport. Så jeg meddelte lægen at jeg ikke havde tænkt mig at lade være med at løbe og at vi derfor måtte finde en anden løsning på problemet. Så skrev han henvisning på 10 behandlinger hos fyssen - til egen administration. Så må vi se om jeg kan det.

Ydermere var jeg i dag i Motivus fittness.
Følte mig totalt som en elefant i en glasbutik. Puuh det var ikke sjovt at gå rundt og lede efter de rigtige maskiner - følte mig som en rigtig nybegynder. Kiggede misundeligt på løberne på bånd - men holdt mig i skindet og løb kun lidt opvarmning. Fik da lavet øvelser selv om jeg vist skal have lidt mere system i det og lave et ordentligt program....

Og så skal mine elskede Karhu sko på museum - og kun tages i brug til mudder og søle her i efterår og vintertiden.....

6 kommentarer:

 1. Man får et for nogen foruroligende forhold til gamle og udtjente løbesko. Det er bare så svært at smide dem ud... Men at få nye er dejligt. Man skal lære dem at kende, føle dem an, hvad duer de til?, er de som de andre, forskelle? Kald os småtossede, men vi har noget, som ligner et forhold til vores løbesko. Og det andet uundværlige udstyr...:-) Ik? ;-)
  Jeg glæder mig til at høre mere om ryg-ting. Jeg døjer selv med ømhed i lænden og ryggen, når jeg løber længere ture. Men ikke altid. Nu er det begyndt igen. Måske kan jeg lære lidt via dig?
  Glæder mig SÅ meget til at se dig til Skovmaren. Har kommenteret på FB, men min kommentar er væk???!? Måske syn- og læsbar senere?
  Knus mig

  SvarSlet
 2. Meget kan man citerer mig for (jeg udtaler mig gerne om hvad som helst ;-) ), men at jeg skal have sagt, at "Den der er nødt til at spørge forstår intet", kan jeg ikke tro. Mest fordi jeg ikke er enig i udsagnet! Den må du altså finde en anden ejermand til ;-)

  @ Katrine: min kommentar er også forsvundet fra FB. Mon der er skovtrolde på spil?

  SvarSlet
 3. Kirsten - det der med selv at være skyld i skavankerne skal du bare pakke sammen. Hvis du nu lagde dig hjem på sofaen i stedet for at blive ved med at løbe, så ville din ryg med 100% garanti blive rigtig dårlig. Det giver ikke mening at blande skyld ind i helbred. De fleste dårlige rygge kommer af et stillesiddende liv, og de er vel ligeså meget "selv ude om det"?
  Kan du ikke få en instruktør til maskinerne?
  kh Helle

  SvarSlet
 4. @May-Britt - Undskyld, det er ikke noget du har sagt, du havde et af dine fantastiske citater øverst på din side hvor der stod noget med at hvis man er nødt til at spørge hvorfor nogen løber så har man ikke forstået det eller kan lige så godt lade være med at prøve at forstå (altså meget frit citeret). Undskyld mis-informationen.....Og bliv endelig ved med at udtale dig om alting - det er så dejlig forfriskende!!

  @Helle - du har ret, det ville vel være værre at komme med et eller andet fænomen fordi man var helt inaktiv. Men man kan jo principielt vælge en anden sport hvis man får dårligdomme af den man udøver. Det kan jeg jo bare ikke fordi jeg ikke vil......Så nu vil jeg med glæde få Sammi til at baksere rundt med mig og give ham deadline til hvornår jeg skal være fit.

  FB, ja den gør hvad den vil og måske har der været finske spilopper med undervejs..... Men jeg kommer alligevel! Har lige printet billetten ud!!

  SvarSlet
 5. Åhh, du har forkortet citatet så meget, at det - i mine øjne - gav en anden mening.
  Jeg kan ikke huske, hvor jeg læste citatet, men jeg er enig i, at hvis man er nødt til at spørge en person, hvorfor han/hun løber, er man ikke i stand til at forstå det.

  SvarSlet
 6. Her er det fulde citat:
  People ask why I run. I say, "If you have to ask, you will never understand". It is something only those select few know. Those who put themselves through pain, but know, deep down, how good it really feels.
  (Erin Leonard)

  SvarSlet