torsdag den 24. februar 2011

Sådan står det til

Der er bare for mange virkelig ulækre billeder af røde betændte øjne på nettet. Det skal I ikke udsættes for.

Men øjet har det bedre, det går langsomt fremad og nu tog jeg sidste dosis antibiotika. Dråberne og cremen må jeg fortsætte med flere dage endnu, det gør jeg så også. Nu dunker det ikke helt så meget i øjet så det kan være jeg vil forsøge med lidt løb i morgen. Med brillerne bundet fast med elastikker - efter anbefaling......Eller også uden noget som helst og så må jeg lade være med at nyde udsigten.Det er så idiotisk, til daglig bruger jeg kontaktlinser fordi jeg er nærsynet og så samtidig har jeg været nødt til at underlægge mig nødvendigheden af læsebriller i de sidste par måneder. Burde jeg så nu have briller på i flere lag med nærsyns briller underst, over dem læsebriller - og tænk hvis solen skinner skal jeg så også have solbriller øverst? Fnis.....

I går havde jeg min anden behandling hos osteopaten. Det er simpelthen så godt at blive gennemæltet og mærke spændningerne løse op. Jeg har selv meget arbejde forude med at huske at holde mig ret i ryggen og åbne op for dyb vejrtrækning - også når jeg løber. Hun forklarede mig vigtigheden i ikke at blive bange for de kendte smerter men at forstå dem som en advarsel om at jeg skal tænke på holdningen og på hvordan jeg løber. Det tager tid at ændre på dårlige vaner som er blevet så dybt forankrede i kroppen at man ikke selv lægger mærke til dem mere. Jeg kan jo godt se på billeder fra mine forskellige løb at jeg holder overkroppen helt anderledes fremoverbøjet end andre løbere, faktisk er det noget der med det samme virkede forkert i mine egne øjne uden at jeg egentlig vidste så meget om løb eller skader. Selv om jeg er helt vild for at løbe lange ture, ville det være klogt af mig at øge længden gradvist alt efter om jeg er i stand til at holde fast i den rigtige kropsholdning. Jeg føler også at ryggen bliver holdt mere smidig og at jeg får ro i den når jeg løber. Det er bare så meget nemmere at rådgive andre om at tage det med ro end selv at gøre det.....

Jeg har tid igen i næste uge og derefter mener osteopaten at vi skal holde pause i nogen uger. Det kan være at fremtiden vil nødvendiggøre besøg en gang i mellem for lige at rette op på ryggen fordi - som hun siger - at lange distancer er belastende for kroppen samtidig med at det er godt og sundt. Dilemmaet som vi alle kender.......

6 kommentarer:

 1. Kirsten, selv om det selvfølgelig ikke er sjovt for dig med skade og smerter i ryggen, er det alligevel spændende at læse om dine observationer ang. din holdning og løbestil. Her i vores by er der en fysioterapeut, der tilbyder en gennemgribende løbestilsanalyse. Det der adskiller ham fra div. sportsforretninger er, at han filmer og forholder sig til hele kroppen og samspillet mellem de forskellige dele, mens sportsforretningerne kun koncentrerer sig om benene. Men de skal selvfølgelig også kun sælge sko, som han plejer at sige. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at prøve sådan en analyse, for hold da op, hvor kan man komme til at gøre meget skade på sig selv, næsten uden at opdage det før det er for sent.
  Jeg overvejer virkelig...

  SvarSlet
 2. Hej Kirsten
  Godt der er bedring med øjet, selvom det stadig lyder voldsomt ubehageligt. Jeg håber også at ryggen kommer i orden og det bliver spændende at høre om hvordan det går med at ændre løbestil.
  Knus fra Gitte

  SvarSlet
 3. Det lyder godt, at du - eller øjet - er i bedring. Det er noget skidt ikke at kunne se, for - hey - vi ser bedre ud uden briller. Man ser sådan hele ansigtet uden et cover up. Hvis du skal ud i udgaven med flere par briller på, pas på med at blive set. Det kan risikere at gøre skade på dit image. For man ser ualmindelig tåbelig ud med læsebriller og solbriller på samtidig. Total mormor i dårligste stil.... ;-)
  Nå men ellers er det rigtig spændende med din behandling hos osteopaten. Jeg håber, at du kan mærke en langsom ændring til det bedre, når du løber.
  Knus og god weekend herfra

  SvarSlet
 4. Nå - kom du ud at løbe?
  Jeg grinte lidt ved tanken om flere lag briller ovenpå hinanden!! :-)

  Vi sværger også til osteopater her! De har reddet min førlighed indtil flere gange!!

  SvarSlet
 5. Umm den der gennemæltning lyder godt. Måske bør jeg genoptage min jagt på en Århusiansk ostiopat. Det er meningen, at jeg skal ælte mig selv med en lille gul pigbold. Men det gør alt for ondt til, at jeg rigtigt kan nænne det.

  Mht sundheden i de(t) lange løb: Jeg tror de store belastninger afslører og forstørrer de små svagheder vi har rendt rundt med i lang tid. Hvis vi så tager hånd om dem, og får dem rettet op ender vi vel med at være bedre kørende end før?

  SvarSlet
 6. Fedt, hvis man bare kunne have et hvilket som helst antal briller som clips-på-og-klap-op alt efter skymængde og læsebesvær. Det er det mest sensuella ever. Trust me. Har prøvet. Som 14-årig. Ikke til at komme frem for bejlere.
  Håber virkelig på øjebedring i nærmeste fremtid!

  SvarSlet