mandag den 10. januar 2011

Havgasse....

Hvorfor er jeg så sur?
Er det fordi jeg synes at det hele vokser mig over hovedet i øjeblikket - sådan rengøringen der ikke bliver nået, rodet der skal ryddes op, køkkenet der hele tiden ligner en slagmark (selv om jeg konstant skråler at der skal sættes i opvaskemaskinen - så meget at ældstesønnen er begyndt at råbe af sine søstre når de ikke følger ordrer), vasketøjs bunken der gror, beslutninger om aftensmaden der både skal være sund og mættende, nye ting der hele tiden skal "tages sig af"?

Hvis det bare er de ting, hvorfor gør jeg så ikke bare noget ved dem? Fordi jeg f###### ikke gider. Jeg vil hellere træne og løbe eller sidde i sofaen med en god bog og ild i pejsen. Gider ikke, orker ikke, vil ikke! Så er det sagt. Og så længe jeg har det sådan, bliver det nok heller ikke meget bedre.

Faktisk er der endnu en rigtig god og rimelig grund til at være sur. Min egen computer har nu været komatøs i næsten en måned. Selv om jeg har sådan noget ekstra-garanti hvor Hp kommer og henter skidtet og returnerer efter reparation. Tror man i hvert fald når man betaler 114 Euro for den slags. Men så let slipper man ikke. Nææh, det skal lige registreres. Hvor henne? Nååårrh bare henne i Indien. Det er nu 3 uger siden, så måske kører den der registrering hele vejen i rickshaw? Og stopper under vejs til lidt rice-and-curry i Delhi? En kop Chai i Mombai? I mellem tiden bliver jeg sat i gang med at lave selv-check på min pc over telefonen - det tager kun ca tre ½ time hvor man er nødt til at være i nærheden for at operere forskellige funktioner under vejs. Og "sådan et resultat har vi aldrig før set, så vi kan ikke sige hvad der er galt". Og da de endelig har lyst til at komme og hente den så bliver det måske i dag. Men de ved ikke hvad tid. Og ved de nu hvad? Nu tager jeg mit hvide lyn hen til den butik hvor jeg købte den og så kan de tage turen mod Hp. For jeg gider ikke mere. Jeg er revnende ligeglad hvor lang tid "ekstra" det tager (det var den besked jeg fik først, "meget bedre at gøre det direkte mod Hp"), jeg er alligevel computerløs og må låne mig frem - så det kan jeg gøre et par uger til! Har fået nok af deres service.
I går vågnede vi op til tøvejr. Det lyder jo umiddelbart herligt - bare ikke så helt meget når man har de snemængder vi har. Altså selvfølgelig skal det jo tø på et eller andet tidspunkt, og så der det godt at have været forberedte på hvordan det vil foregå. For det kommer til at foregå. Al den sne der feks. ligger på gårdspladsen plejer at være hård og man kan køre på den. Når det nu er tøvejr synker sådan en tons penge af en bil ned i sneen. Dybt ned. Og kan ikke køre. Og sneen der ligger på taget og på garage ikke alene smelter og drypper, den tager tilløb og sætter rystelser i gang i huset så man tror der er jordskælv før den glider larmende ned ad taget og lander med et dubt brag. Faktisk er der nu to lange fine revner i væggen ved siden af skorstenen på første sal. Det er meget sne der kan ligge på taget af et hus og vi er meget glade for at det falder ned på siden i haven hvor vi alligevel ikke kan komme fordi der ligger sne i lårhøjde. For det kan godt være at en barne-hals ikke helt er konstrueret til at få sådan en overraskelse ned over sig. Vejene er blevet lidt snefri, men fortove og stier......Tyndt lag is med vand på, klistret havregrød eller dybe bundløse vandpytter - der er frit valg.
Det er nok også en grund til at være sur. Jeg troede at nu hvor jeg kan løbe igen så ville jeg kunne tage noget længere tur udenfor for det er ikke så sjovt at løbe indenfor vel? Det ved vi godt ik'? Men selv om det er tøvejr i dag og i morgen, så bliver det hård frost med snevejr i overmorgen og fremad- og så bliver det først rigtig sjovt at færdes....
Så det hele er nok sådan en slags januar-brokkeri og den slags skal man jo ikke tage alt for alvorligt. Jeg holder lav profil for ellers er det synd for min familie, og jeg kan jo ikke engang tage ud og løbe en tur for at få det ud vel????

5 kommentarer:

 1. Har haft HP laptop. Mødet med deres "service"center var første og foreløbigt eneste gang jeg har hørt mig selv sige: "Nu er jeg forsker på universitetet, så jeg er nok ikke helt dum!" og endte med at sige "Det bliver vi ikke enige om, nu lægger jeg på". Det tog nogle minutter inden min vejrtrækning blev normal igen. HP køber jeg ikke igen nogensinde PUNKTUM.
  Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med din pc-mission, og med vinter-yoyo-vejret. Hvor jeg bor er alt coatet i is, undtagen et par timer midt på dagen, så jeg længes også efter ordentlig bar asfalt.

  SvarSlet
 2. Åhr ja de computere. Jeg har lige skiftet min HP ud efter den for anden gang er gået i sort - jeg havde dog ikke den dårlige oplevelse af deres service, men det er bare ikke godt nok at en bærbar kun har en holdbarhed på et år af gangen :-(. Så der kommer heller ikke HP indenfor dørene igen her.
  Jeg er også inde i sådan en "jeg gider ikke" periode, så her hober nullermænd og vasketøj sig også lige mere op end det plejer. Men vi finder vel en vej ud af det.
  Mange hilsner Gitte

  SvarSlet
 3. Det er jo selvfølgelig både godt og skidt at høre om jeres erfaring med HP - men rart ikke at være den eneste.......
  Jeg har nu afleveret den i butikken og de var meget søde og service-mindede, så jeg krydser fingre. Men det er da utroligt at en bærbar går så huritgt i stykker, og naturligvis lige efter at garantien er udløbet. Heldigt at jeg i det mindste havde ekstra garanti.

  Det må være generelt med det der "gider ikke", det kan man jo se som en træst. Jeg bliver bare nervøs for om jeg kan blive klar til marathon i juni hvis vejret bliver ved, det er så træls at løbe indendørs!!

  SvarSlet
 4. Jeg har på tredje år en HP laptop, og den har kørt uden problemer hele tiden. Mit eneste klagepunkt er at den er frygteligt tung, den vejer omkring 3 kilo, hvilket ikke ligefrem gør den til en let bærbar.
  Gider ikke perioden er åbenbart ret omfattende. Jeg stod i morges og kiggede rundt i et køkken der lignede noget, dre var løgn. Opvaskemaskinen var startet, men al vores morgenmadsservice var der ikke plads til. Og når jeg laver mad, så er det vel ikke rimeligt at jeg også skal sørge for at rydde op bagefter?
  Det er vi åbenbart ikke helt enige om i familien, så der stod også to pander og tre gryder fra aftensmaden i går, som trængte til vand og sæbe...og der gav jeg nu op... og vaskede dem af inden jeg kørte på arbejde, for jeg ved, at jeg vil hade at komme hjem til det. *suk*

  SvarSlet
 5. Jeg tænker, at det mange af os er ramt af måske kunne kaldes ugideligheds-forårstrang? Eller noget lignende? Jeg er ramt af det samme. Næsten. Måske en blanding af indestængt forkølelse og hoste og bekymring for hunden og dens helbred og ben. I hvert fald bliver det heller ikke til så meget sund mad og andre lav-praktiske gøremål her hjemme. Men vi må huske på, at det kun er en overgang. Så er vi fit igen!
  Knus til dig :-)

  SvarSlet