søndag den 28. november 2010

Bankrøver eller bare løber....?


Det er vist det man må spørge sig selv om, når man ser udstyret her. Men det er bare det man er nødt til at have på når man skal løbe i minus 14 grader. Det skal man jo nødvendigvis heller ikke, men det valgte jeg altså at gøre efter at have tjekket helt præcis hvordan vejret var udenfor -koldt og vindstille. Jeg fik heldigvis en god snak med May-Britt Fredag aften hvor vi kom til at tale om vejret og hun fik lige sat nogen ting på plads for mig. Jeg ved godt at vinden giver en kulde-effekt men har ikke tænkt over at det påvirker løb og den tid det er fornuftigt at være ude i. Hun gav mig dette link som jeg sætter på, så andre der måske heller ikke lige ved så meget om kuldeindeks kan få noget at vide om hvordan ens træning bør indrettes på denne årstid.

Udover påklædningen (kort løbetrøje, lang løbetrøje, vinter løbejakke, vintertights, fleece sokker, fleece halsedisse til at trække op over næse og mund når det blæser, handsker, pandebånd ned over ørene og hue) er der lige to vigtige ingredienser:


Pigsålerne og cremen. Det er en Eight-Hour Cream fra Elisabeth Arden (lidt dyr men det hele værd) som giver et fint lag beskyttelse i hårdt vejr. Det er nok nogenlunde den samme effekt man ville få hvis man smurte fjæset ind i Slagterens bedste pålægsfedt (hvilket ville være billigere) - dog vil jeg anbefale at hvis man vælger den metode så skal man vælge fedt uden stegte løg.......
Med disse forskellige stykker tilbehør kan man sagtens nyde en times tid i kulden. Jeg tog 12 km og havde faktisk planlagt en del mere, men har stadig gener af mit højre ben med en hamstring der låser sig fast og giver ret utålelige smerter specielt i området af knæet. Jeg kan mærke helt fra ballen og ned på skinnebent at nu begynder det - mest når jeg anstrenger mig for meget eller som i dag hvor det var meget koldt. I det varme bad løsnede det op, men alligevel kan jeg stadig mærke det. Jeg kunne løbe det meste af turen på ryddede stier - og sammen med langrends løberne noget af vejen - men kom også ud i noget tung og løs sne, og den anstrengelse kan benet ikke lide.

Well, well, well, jeg bliver nødt til at tage programmet op til revision og sætte distancerne lidt ned indtil jeg har fået lavet øvelser nok til at få has på skidtet og så trappe op stille og roligt. Har klaret det før så det skal jeg nok igen, men det er ret frustrerende. Jeg nægter at give op!!!
Er dog dybt tilfreds med at jeg gennemførte at træne 4 gange i ugen, så jeg må slå mig til tåls med 4 kortere ture og ingen intervaller i den kommende uge og så håbe det hjælper. Og gå indendørs for at få et helt jævnt underlag.

4 kommentarer:

 1. Hej Kirsten
  puhh - 14 grader, det er koldt. Er det din nye fede jakke du har på?
  Jeg har de samme spikes som du bruger. Løb 20 km lørdag, men endte med at fjerne pikkene, fordi jeg fik ondt i forfødderne. I starten gik det fint og de er jo super gode, men det er som om, de måske strammer, eller hvad ved jeg? Oplever du det?
  Træls du stadig døjer med din skade, hvis lidt fælles ynk kan være en trøst, så fik jeg ret ondt i knæene efter den tur i lørdags...
  Nå - men du har ret, vi giver bare ikke op - næ hæj
  Knus Karina

  SvarSlet
 2. Ja det er min nye jakke og den er bare så god, selv i den kulde holder jeg fint varmen. Jeg har ikke haft gener med mine spikes, nogen gange når der ikke er så tykt et lag is / sne så føler jeg det som jeg forestiller mig det er at gå på plateausåler (selv om jeg aldrig har prøvet det), men ind til nu fungerer det perfekt for mig. Altså, jeg ønsker ikke nogen skader for dig eller andre - men selvfølgelig er det da dejligt med lidt fælles lidelse og medynk......
  Vi klør bare på og laver vores øvelser ik'?
  Knus Kirsten

  SvarSlet
 3. Man skal ikke gå ned på udstyret og jeg kan se og læse, at det gør du heller ikke! Egentlig er det jo både sejt og sjovt at begive sig ud, når elementerne raser!

  Sidste vinter købte jeg pigsko i Norge og dem har jeg haft stor glæde af. Både til de glatte løbeture sidste vinter og også nu, hvor jeg genoptræner og skal gå nogle gode ture for at komme "op" på det niveau, hvor jeg kan løbe igen. Faktisk prøvede jeg ligeså forsigtigt i går. Synes det er fedt med pig-løbeskoene!

  God vinterdag til dig og dine!

  SvarSlet
 4. Fantastisk billede af vinteroutfit! :-D Du ser jo helt prof og sej og alt muligt ud i din vintermundering. Tænk hvor stærk din vilje er for at komme ud og løbe i så koldt et vejr.
  Knus Katrine

  SvarSlet