fredag den 15. juni 2012

Hvad jeg skal lave i weekenden?

Jeg skal til Forssa.
Hvad er det spørger du nok - det ville jeg også gøre hvis jeg var dig.

Forssa er en by i Finland (hvorfor minder det mig lige om "en by i Rusland"?) som ingen har hørt om uden for landet grænser. Eller måske har de lige netop det. Det påstår de i hvertfald i Forssa.

Prøv at se her.

For der løbes marathon i morgen. Og halv marathon og 10 km og det hele også på rulleski - de påstår at der vil komme over 4000 løbere fra 10-15 nationer. Så nogen må jo have hørt om stedet.

Nogen af dem er mig. Så jeg løber en marathon i morgen. Siger jeg højt og flot som om det var som at klø sig i nakken.

Begynder egentlig at blive lidt spændt. For jeg har for en gangs skyld ikke hysset rundt og forberedt mig helt vildt. Jo jeg har løbet som jeg skal (næsten) og jeg tror nok at mit løbetøj er rent. Men det ligger ikke parat som det plejer, det ligger spredt rundt omkring i vaskekælder og skab. Familien ved også godt at de skal på køretur i morgen, for Forssa ligger ca 120 km fra Helsinki. Men jeg har ikke brugt en masse mentale kræfter på strategier, tider, drømt om det om natten. Det kunne dog godt være jeg skulle se at få ladet min Ipod op så der er noget til at få mig igennem strækket 20-30 km som jo godt kan være lidt sejt.

Har egentlig bare lyst til at lære og erfare. Prøve at løbe et marathon til - nummer to. Lide og slide. Blive bedre. Udfordres. Bruge og bruges. Få følelsen af at have gennemført noget stort, brusende gennem årerne. Udfordringen er denne gang at sørge for at få drukket rigtigt og få lidt ernæring ind. At holde ud mentalt.

Ruten skulle være pandekage flad i følge websitet. For en inkarneret bakkehader som mig, lyder det jo lovende. Kan selvfølgelig også blive lidt kedeligt. Til gengæld skal jeg løbe halv marathon ruten to gange - det har jeg aldrig prøvet, har altid kun løbet rundture. Med så mange deltagere skal der nok blive selskab hele vejen.

Det eneste jeg rigtig har planlagt, er at få en oplevelse ud af det......

7 kommentarer:

 1. Hej Kirsten, Held og lykke og rigtig godt løb.
  Jeg tror faktisk det er en rigtig god strategi at være lidt afslappet omkring løb. Herre Gud, vi skal jo ikke leve af det, vel!? Hvorfor ikke bare nyde det, være i det og lære af det, som du skriver. Mange forbereder sig minutiøs, træner en hel masse, undlader vin, tænker i puls og tider osv. Men man kan så let få en øv oplevelse, hvis alt skal gå efter en plan kan man så let "mislykkes" og føle at tingene ikke gik som de skulle. Men hvis man bestemmer sig for at nyde det, være til stede, og gøre sit bedste - så kan man jo i virkeligheden ikke gøre mere, og så kan man være glad for det :)
  Rigtig godt løb - jeg glæder mig til at læse om det. Også hvad du mener om at løbe ½ marathonx2
  Knus Karina

  SvarSlet
 2. Det lyder som en god plan - at det er oplevelsen, det gælder! Kan du have et godt løb (man får vel ikke rigtig glæde af medvind på en rundstrækning medmindre, der er læ, når medvinden bliver til modvind) - jeg hepper på dig her fra Århus og glæder mig til at høre om det hele bagefter! :-)

  SvarSlet
 3. Herligt! Du udstråler så meget energi når du fortæller om det og jeg er helt sikker på at du nok skal få det sjovt, flere erfaringer og oplevelser ud af det!
  Glæder mig til at høre mere!!

  SvarSlet
 4. Wauw, du er altså sej. Glæder mig til at læse, hvordan det gik. Og om hvad psyken siger til 2 halvmarathon i stedet 1 helmarathon?

  SvarSlet
 5. Er sikker på, at når du kan tage det så roligt, er det fordi, du er forberedt rent løbemæssigt.
  Det bliver en fest!

  SvarSlet
 6. Ih og du har løbet nu... Er spændt på at høre, hvordan din oplevelse var denne gang. Du er en tough cookie...
  Stort kram til dig

  SvarSlet
 7. Hvor spændende. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse om dit løb. Håber det er gået godt og du ikke er alt for smadret.
  Knus fra Gitte

  SvarSlet