torsdag den 5. april 2012

Svar der ikke bliver bedre

Da jeg var i Danmark lige efter jul pga. min mors forskellige gebrækligheder, var slutningen på historien at hun skulle vente 3 måneder på sin operation - for så ville hævelsen i brystet være faldet så meget at de ville kunne se knuden. Og dermed kunne fjerne den.
Hun har naturligvis været til en masse efter undersøgelser og har sågar fået indlagt en markør der skulle holde knudens hjemsted visuel.
Hun har ventet, jeg har ventet - limbo hvor man ikke ved hvornår man skal rejse til Danmark for at være der når hun skal opereres. Hun har gået rundt med viden om en kræftknude i brystet, et fremmedlegeme der absolut ikke er velkomment i kroppen. Det har været værst for hende. Sådan ikke at kende datoer for operation. Men hævelsen er faldet, hun har taget sin medicin, ventet og ventet på den 4 april hvor der skulle fastlægges en dato for operation.

For 14 dage siden hævede brystet pludseligt igen og hun fik en akut tid. Jeps, der var uventet en spontan indre blødning igen.

Igår den 4. april var beskeden så, at nu skal hun lige vente 3 måneder til - på at den nye hævelse er faldet. Og da den læge der havde lavet fadæsen i sin tid hørte at min mor var der, måtte han komme for at holde hendes hænder og sige hvor frygtelig ked af det han var. Selv om hun bad ham om at gå og ikke kunne se på ham. Og forklarede at det var ikke det forkerte stik i sig selv, men den manglende efterbehandling hun var rasende over. At hun bare gerne ville have lov at være i fred for ham. Min mor blev stortudende gelejdet ind i et andet rum af en venlig sygeplejerske for at blive beroliget - at møde den læge man udtrykkeligt har bedt om ikke at blive behandlet af, var formodentlig som at vifte en tyr om næsen med en rød klud. Da hun var faldet til ro og kom ud til sin ven igen, stod lægen der endnu og insisterede igen på at holde hendes hænder og tale for sin syge moster. Da skred min mor simpelthen bare - ærgerligt at hun ikke sagde til ham at han kunne spare sine forklaringer til når den officielle klage kommer frem.

Så hun var naturligvis meget sprød og overfølsom over for alting. Da Konsulen hørte om situationen, fik han et ægte Middelhavs temperaments anfald (nok godt han ikke var fysisk tilstede) og bestilte en flybillet til Finland til min mor. Som godt nok blev lidt overrrasket og umiddelbart lidt overvældet, men da hun fik tænkt lidt over det også meget glad for at nogen tager lidt over, så hun kan komme lidt på afstand af det hele.

Nu kommer hundene ned på besøg hos deres veninde, og min mor kommer til Finland i morgen Fredag.

Så er der dømt påske mormor hygge i 10 dage.
For det fortjener hun - min lille seje mor!

12 kommentarer:

 1. Sikke en ulykkelig historie. Håber det ender godt! :)

  Men i hvert fald er det en rigtig god ide med en tur til Finland for din mor. Det er dér ingen tvivl om. Godt at din mand tog en hurtig beslutning. Jeg er sikker på at det vil gøre alle godt med det besøg! Nyd dagene sammen.

  Knus.

  SvarSlet
 2. Føj for en skrækhistorie! Sikken klaphat af en læge, især at han ikke kan holde sig væk.

  Ønsker dig og din mor en rigtig god påske sammen :-)

  SvarSlet
 3. Det var sådan en frygtelig oplevelse I var igennem der til nytår - og den rådne læge skulle have mere situationsfornemmelse istedet for at ville dulme sin egen dårlige samvittighed. For meget.

  kh
  kong mor

  SvarSlet
 4. Dejligt din mor kan komme op til noget famile og påske hygge, få det hele lidt på afstand så meget det nu er muligt. Hvilken flabet og total uden situations fornemmelse de læge besidder. Nok mere hans eget behob for tilgivelse osv end omsorgen for din mor. Fy føj da.

  Masser knus til dig og familien...:-)

  SvarSlet
 5. Jeg håber
  at I får den mest fantastiske påske!
  at lægen lærer at tage mere hensyn til din mors behov end sit eget.
  men mest
  at I får gode nyheder når det er tid og hele historien kan blive til en familie skat, der kan tages frem og grines af.

  SvarSlet
 6. Sikke en historie. Godt at konsulen tog affære.
  Jeg håber I alle får hygget sammen her i påsken.
  Mange vare tanker fra Lolland

  SvarSlet
 7. Varme tanker selvfølgelig :-)

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 9. Den læge oser jo af dårlig samvittighed. Det er meget betænkeligt, og slet ikke i orden, at han ikke kan finde på andre måder at flashe den. Det gør ham i mine øjne fuldstændig inkompetent som læge, en ting er, at han begår fejl, men at han så oven i købet opfører sig fuldstændig latterligt, det kan virkelig få mig op i det røde felt.
  Men godt, at I nu kan være sammen, jeg ønsker jer nogle dejlige dage og sender masser af varme tanker til jer alle :o)
  (Sorry, det er mig, der har slettet ovenover - havde lige fat i en gal profil)

  SvarSlet
 10. Tak for alle jeres søde ønsker, vi har nogen dejlige dage og det er godt at være sammen heroppe. Selv om min mor er lidt forbavset over hvor meget sne her stadig ligger....
  Og lægen skal nok få sin del af kagen når vi får ordnet den klage. Man siger på engelsk at "what goes around, comes around" og det tror jeg fuldt og fast på - selv om jeg ikke bryder mig om at være hævngerrig. Tror bare i al almindelighed på at folk i sidste ende får det der tilkommer dem på den en eller den anden måde.

  SvarSlet
 11. Der burde også være et "love you husband", for det var vel nok sødt af din mand sådan at tage action på situationen og gøre det bedste han kunne :)
  For at være sammen med familien er det allerbedste i sådan en situation. Og så er det bare derefter at håbe, at hævelserne forsvinder, og at det derefter er muligt at kurere hende :)
  Held og lykke med det hele :)

  SvarSlet
 12. Kære Kirsten
  Ender den skrækkelige historie aldrig? Bliver de ved med at fåkke op? Hvor er det dog frygteligt synd for din mor, at hun skal opleve og gennemleve det. Jeg håber, at I har haft ti vidunderlige dage sammen alle sammen.
  Knus

  SvarSlet