onsdag den 16. marts 2011

Vår? Hvor?

Det der forår er vildt opreklameret i øjeblikket. Alle taler om det, også i Finland. En update omkring den lokale sitation i det højere nord er helt klart påkrævet. Derfor synes jeg lige jeg ville dele nogen billeder jeg tog i går på los mobilos - af vores hus, vores gårdsplads og udsigten fra hovedtrappen.


Som det stærkt fremgår er der kraftig diskrepans mellem det der står i kalenderen og det der forkommer i virkeligheden. Jo, solen skinner for det meste i øjeblikket - men vi ville næsten ønske at den ikke gjorde. Om dagen er det oftest et par grader plus, men om natten kommer Frost-uhyret og ødelægger det hele. Her er lyst til kl 19 og det er lyst om morgenen når jeg står op (6:30). Et par heftige regnskyl ville ikke være at foragte - sådan for lige at skylle noget af alt det der glatte lag af vejene og fortovene.
Inde i Helsinki er situationen meget bedre, flere fortove er helt fri for sne/is og der er enddag forekomster der kunne minde om et eller andet der måske kunne blive til noget plante. Engang.
Herude i forstæderne til forstæderne ville vi såmænd bare blive glade hvis de 2½ meter høje snedynger ville skrumpe lidt ind og skiløberne finde et andet sted at provokere med deres vinterglæde.
Det er det føre jeg skal prøve at løbe i og passe på min ryg (gav efter i går og tog et løbebånd - jeg orker ikke det skøjteri mere!). Så jeg kan godt blive bare lidt misundelig når jeg ser billeder af forår i Danmark....

6 kommentarer:

 1. Hvor er våren? Ikke hos jer, det fremgår tydeligt af billederne. Kan godt forstå, at du er træt af is og sne, denne vinter har i tornerose-ligende tilstande varet i 100 år! Jo da, vi har et slags forår, men det er pivkoldt. Der blæser en stiv østenvind og det regner, så det er altså ikke her, man skal søge varme, hvis man er ude efter det. Men snart, håber vi.

  Jeg rejser til Spanien om en uges tid og så håber jeg virkelig, at jeg møder foråret dernede. I høj grad med fuld sol og masser af varme! :)

  Knus

  SvarSlet
 2. Det ser ellers flot ud, der hvor I bor - men jeg forstå godt længslen. Fat mod, det kommer lige om et øjeblik :-)

  SvarSlet
 3. Hvis det er en trøst, cyklede jeg hjem i noget, der i betænkelig grad mindede om snestorm

  SvarSlet
 4. Jamen det er da til at tude over. Altså at sneen stadig camper ud hos jer. Kan godt forstå din frustration. Måske meget godt valg med løbebånd, indtil løbeføret er bedre. Og sne- og isfrit.
  Knus :-)

  SvarSlet
 5. Vi har også stadigt sne hos os, stædige bunker, der gemmer sig i grøftekanterne og bag hækkene.

  Men ikke så meget som hos dig.

  Men om gansek få dage er det solhverv, og så begynder solen at vinde over kulden og sneen- det er ganske vist :)

  SvarSlet
 6. Iiiiirkkk GODT det ikke er mig. Jeg fryser til marven når jeg ser sådan noget i slutningen af marts. Det er ikke fair.
  Jeg håber virkelig snart I får noget forår..

  SvarSlet