søndag den 6. marts 2011

Damp!

Tak for de velmente kommentarer på det sidste indlæg. Jeg ved godt at det er svært at kommentere sådan noget skriveri, for det er jo meget subjektivt og det kan være svært for udenforstående at vide hvad de skal mene om indholdet. Når man nu ikke helt rigtigt kender baggrunden eller mig......

Men jeg fik lukket noget damp ud og det var rart at få tingene skrevet ned og derved få dem organiseret lidt bedre inde i hovedet. Og nu ikke mere om det, for når man ser på tingene lidt udefra - og det skal man absolut gøre jævnligt - så har jeg så mange andre gode ting i livet at jeg slet ikke vil tillade mig at gå ned på den slags.
For jeg løb i fredags og jeg løber lidt senere i dag. Efter anbefaling herfra løb jeg 5 minutter og gik 1 minut - 7,3 km. Det var meget mærkeligt fordi jeg ikke er vant til at tillade mig selv at gå overhovedet, men det fungerede godt. Jeg mærkede ganske ganske lidt til ryg og også lidt til venstre ben - men måske det var mere fordi jeg var så nervøs for at mærke noget. Og jeg er indstillet på at gå resten af vejen hvis jeg kan mærke ubehageligheder.

Jeg fik min tredie behandling hos Osteopaten i onsdags og nu venter vi to uger med den næste. Så jeg håber og håber jo at der kan komme styr på jævnlig træning igen. Hvis jeg kan løbe 7-8 km efter 5:1 princippet hver anden dag i den kommende uge, så skulle jeg være kommet godt igang.

Her er stadig tonsvis af sne og is, det har været tøvejr i de sidste par dage - som dog bliver til frost om natten og så er her glat men samtidig er der håb om noget forår det måske vil komme i løbet af denne måned?

Jeg drømmer om at løbe halvmarathon i maj, næsten uanset tiden jeg vil få. Det halve marathon (Helsinki City Run) skulle have været mit første løb for et år siden. Men jeg fik de første symptomer på mine ryg-gener allerede da og måtte melde fra. Jeg kan starte i år i stedet for på den samme tilmelding, og har det sådan at om det så skal tage mig hele dagen så vil jeg med i det løb! Hvis jeg bare jeg kan gennemføre så må det tage den tid det skal, hovedsagen er den motivation det kan give at komme tilbage på banen.

Kan man mon løbe et halvmarathon efter 5:1 princippet? Eller 10:2? Eller måske bare den første halvdel af det? Eller skal jeg bare løbe og tage skraldet der kommer bagefter sammen med osteopaten (nej, det ved jeg godt jeg ikke skal...)? Eller er det for idiotisk at tro jeg kan være med? Er der nogen kloge hoveder der har et godt bud?

2 kommentarer:

 1. Kære Kirsten
  Tilgiv mig. Nu vil jeg nemlig være rigtig irriterende og spørge hvorfor? Hvorfor vil du halvt gå og halvt løbe et halvmaraton? Det er der ikke så meget ved i min bog, er jeg nødt til at sige. Hvis jeg var dig, ville jeg vælge. Gå eller løbe?
  Og jeg fortsætter den irriterende stil. Jeg synes, du har bokset alt for hårdt på med at ville løbe lange løb på alt for kort tid. Det kan kroppen slet ikke følge med til, og det lyder også, som om din har protesteret hen ad vejen. Hvis du vil løbe, tror jeg det er meget vigtigere at lære at holde af løbeturene. Når man nu alligevel ikke længere er nogen årsunge, som skal ud og hive medaljer hjem. Vil du gerne løbe løb, så stil mod nogle 5 og 10 km, og løb dem.
  Men selvfølgelig kan man gå et halvmaraton :-)

  SvarSlet
 2. Hej Kirsten
  Man kan jo deltage i et halvmarathon på den måde man selv synes - så vil du gå og løbe det, så er det da det du gør. Jeg vil bare tro at det kan være rigtig svært at holde sig til planen i starten - for du vil jo stikke lidt ud i starten når du vælger at gå. Senere i løbet synes jeg man ser mange gående, så der er det nok nemmere at holde sig til den plan.
  Fascinationen af de lange distancer kan jeg sagtens forstå, men er alligevel stor tilhænger af at man giver kroppen tid til at vænne sig til løbebelastningen, og når du ikke at blive klar til at løbe, så var det måske en ide at vente til et andet løb? Men det er jo dig der bestemmer ;-).
  Gå- løbe metoden er rigtig god i træningen, det er tydeligt at mærke at det ikke er nær så belastende, og en god måde at skåne kroppen på.
  Knus Gitte

  SvarSlet