onsdag den 5. oktober 2011

Blandede Bolsjer

Var nok det jeg blev mindet mest om i dag da jeg var til musik fremlæg i Mellempigens klasse.

En klasse der består af børn fra Indien, Rusland, Danmark, Amerika, Spanien, Grækenland, Polen, Cypern, Sverige, Filipinerne, Finland, Sydafrika, Israel, Korea, Australien, Japan og sikkert et par lande til. Men det er ikke altid at vi ved hvor de kommer fra - for det kan vores unger ikke altid huske. Heller ikke hvorfor de er heroppe (ambassade, firma osv.). Det er nemlig ikke vigtigt for dem - de er jo bare en helt almindelig 8. klasse der har det sjovt sammen. Skændes lidt. Er kærester. Bedstevenner. Bedstefjender. Er på lejrskole sammen. Griner og pjatter. Bare på engelsk i stedet for på deres hjemlige sprog. Som de kun bruger efter skoletid.

Der stod de i en stor gruppe mens de sang og spillede på trommer - nogen med et lidt genert smil på.

Spillede og sang vestafrikansk musik - bongo trommer og det hele. På et sprog som ingen af dem havde kunnet før men som de havde lært af deres amerikanske musiklærer der har studeret afrikansk musik i flere år. I Afrika.

En ægte pose Matador Mix....

2 kommentarer:

  1. Jeg tror det er en helt uvurderlig erfaring dine børn får i den skole.

    SvarSlet
  2. En fin beskrivelse af børnenes skoleklasse. Bolsjer kan være både sure og søde, men vist mest søde :-) Håber også det er tilfældet blandt alle disse blandede bolsjer :-)

    SvarSlet