tirsdag den 24. maj 2011

Lægger sokker æg?

Eller får de hvalpe? Killinger? Ællinger? Et eller andet må de jo få, ellers er der ingen forklaring på alle de ukendte sokker der jævnligt dukker op i min vasketøjskurv. De er formodentlig gensplejsede mutationer, for der er ingen der vil vedkende sig ca. 10 par sorte sokker og størrelsen kunne passe til de fleste af husholdningens medlemmer. Der er heller ingen der vil have dem, de stakkels familieløse sokker - så nu overtager jeg dem sådan som jeg gennem årenes løb mor-agtigt har overtaget alt muligt og umuligt som ingen andre vil have. Og afgivet alt muligt af det som de andre gerne vil have. Og sorte sokker kan man da altid bruge, om ikke andet til at pudse sølvtøj i.......


Der har været lidt stille herinde. Jeg havde en af de værste væmmeligste stress uger på arbejde i sidste uge og var endda helt ude af stand til at følge med hos mine mange blog bekendtskaber. Og har brugt den del energi på tandlæge besøg med tre børn, læge besøg med syge børn og opvarmning af mælk med honning til syge halse.

Heldigvis endte ugen rigtig dejligt. Fredag havde vi flere gode venner til middag (og selvfølgelig krævede det noget ekstra arbejde oven i skidtet på arbejde), lørdag holdt vi Mellempigens fødselsdag i noget vandland og søndag brugte jeg nogen timer på et løbe arrrangement. Det er et kvindeløb på 10 km - dog uden tidsmåling fordi det er meningen at alle skal kunne være med, både tykke, tynde store, små. løbende og gående. Der var 18.000 deltagende kvinder, og det er altså mange. Jeg havde fået tilbud om at deltage med et hold fra et hotel vi arbejder med, vi er gode venner med ejerne og det var sjovt at møde andre løbeglade kvinder og at løbe i hold. Det var selvfølgelig meningen at enhver løb sit eget løb og de andre var en del yngre end mig - men jeg holdt tempo med dem og vi fulgtes ad hele vejen. Der var en enorm trængsel for dem der gik var en del i vejen for løberne, men til sådan et arrangement må man være tålmodig over for alle og man kan ikke tillade sig at bruge albuerne. Desuden var der nogen på holdet der skulle på toilettet lige inden start, så det endte med at vi startede med dem der skulle gå........Prisen for at løbe på hold og så kan man jo heller ikke klage over trængselen.

For mig var det godt med endnu en løbserfaring, disponering af tempo, løbe med andre, ignorere hvad der foregår om ørene og bare koncentrere mig om vejrtrækning og mit løb. Der foregik en del underholdning så som Thai Chi, bigband musik, folkedans samt en del mænd havde taget opstilling med borde, øl eller champagne for at heppe på deres koner. Alt i alt en festlig dag med noget picnic til sidst.

I dag løb jeg 11 km i stiv kuling, i den sidste tid har der blæst så forfærdeligt heroppe. Det plejer ikke at blæse så meget og det er møg irriterende for vind har det jo sådan at den på et eller andet tidpunkt bliver til modvind. Men jeg prøvede at få det bedste ud af det: Forestille mig at jeg befinder mig efter 37 km i marathon på en af broerne og enten så må jeg blive ved eller også må jeg kyllinge den og gå. Eller at sådan føles den bakke der vil være omkring de 40 km og nu er der kun en vej - ligeud frem mod mål. Eller at så hårdt vil det føles og jeg må bare bide tænderne sammen og fortsætte. Eller forestiller mig følelsen ved at løbe i mål. Ja, sådan kan man få sig selv til mangt og meget når det tjener en sag man tror på......

4 kommentarer:

 1. Godt Kirsten, de der ture der er hårde og slidsomme at komme gennem, det e rdem du skal minde dig selv på når du får lidt tunge ben i slutningen af marathonen. Så skal det nok gå:-)

  Sokkeløse sokker, kender det godt. Nu er vi kun to, men jeg spørger min søn om han spiser dem, eller går hjem fra venner med en sok eller hvad ???? En dag hvor moren led af oprydningens vanvid var der en hel del hjemløse sokker tilbage...han stor grinede og måtte osse undres..Nå, han er ligeglad tager da to forskellige en gang imellem. For jeg måtte ikke fjerne dem. Tænk nu hvis makkeren dukkede op?
  Knus :-)

  SvarSlet
 2. Hmmmmm, hvis du har ekstra så må det være vores der er flyttet mod nord.
  Vi mangler nemlig altid en makker- nogle finder vi aldrig, andre dukker frem igen, nogle efter lang tids bortbliven. Sært nok er det meget sjældent mine få strømper der mangler, men ofte børnenes og Jens'. Vi har pt. en halv kurv halve sokker, men vi er jo også fem ( eller var).

  Og supergodt klaret med dit løb- du er på rette vej :) På trods af travlhed!

  SvarSlet
 3. Er sikker på at sokker formerer sig ved spontangenese.
  Her i huset er det mere sokkemangel, vi lider af. Jeg forstår ikke, hvordan de kan blive væk i vores beskedne husholdning? Men mindre vi har et lokalt sort hul med tilhørende omskifteligt ormehul, som spytter sokkerne ud igen i tilfældig rækkefølge de mest mærkelige steder.

  SvarSlet
 4. nej det er næppe sådan strømper formere sig selv .. selv om mine sorte strømper faktisk mere ser du ud til at bliver mindre for hver gang jeg vasker dem ...

  SvarSlet